Luistelu tuo elämään terveyttä ja mukavaa tekemistä

Tule sinäkin taitoluistelun pariin! Kyseessä on todella kaunis ja mielenkiintoinen laji, joka tuo mukanaan myös monia terveyshyötyjä. Yleisesti suositellaan, että taitoluistelu pitäisi aloittaa hyvin nuorena, eli jo noin 4–5 vuotiaana. Puhutaan siis lähes samankaltaisesta asiasta kuin uimaan oppiminen, eli mitä nuorempana opit lajin, sen parempi luistelija sinusta tulee. Aivan nuorena harjoitellaan liikkumista jäällä sekä turvallista jään pinnalta nousemista ja jäälle kaatumista.

Rentoudu ja kerää voimia

Taitoluisteluun kuuluu paljon säännöllistä harjoittelua, jonka jälkeen on mukava kerätä voimia ja rentoutua. Hemmottele itseäsi kesällä uima-altaassa tai ympäri vuoden upeasti sisustetussa kylpyhuoneessa. Tiesitkö, että rorfokus.fi tarjoaa kylpyhuoneeseen muun muassa tyylikkäät kylpyhuonekalusteet, pehmeästi hoitavan ja virkistävän sadesuihkun sekä paljon, paljon muuta. Verkkokauppa rorfokus.fi tarjoaa myös tyylikkäät saunatarvikkeet, hammasharjat ja -mukit sekä ihotyypillesi sopivan saippuan. Kaikkea puhtauteen, sisustukseen, puutarhaan ja kodin korjaustoimenpiteisiin esittelee sinulle netissä rorfokus.fi, jonka valikoimissa on 10 000 tuotetta. Tutustu valikoimiin rauhassa silloin kun sinulle itsellesi sopii, sillä nettikauppa on avoinna mukavasti ympäri vuorokauden.

Taitoluistelu on esteettinen laji

Taitoluistelu on erittäin kaunista katseltavaa. Luistelija pyrkii samanaikaisesti sekä musiikkia tulkitsevaan että taiteelliseen suoritukseen. Luistelu voi olla aloittelijalle hyvin vaativaa, sillä erilaiset taitoluisteluun kuuluvat tekniset elementit tulevat muodostamaan yhden kiinteän kokonaisuuden. Taitoluistelu on erittäin upeaa katseltavaa, jossa erilaiset liikkeet, kuten lähes täydellisesti suoritetut piruetit ja hypyt vangitsevat yleisön mielenkiinnon. Mikä seuraavista olisi sinun lajisi: pariluistelu, yksinluistelu, muodostelmaluistelu vai jäätanssi?

Luisteluharrastus edistää terveyttä

Säännöllinen liikuntaharrastus ja makean ruoan, kuten makeisten karsiminen pois ruokavaliosta tulisi aloittaa jo hyvin nuorena. Oikeanlainen hengitystekniikka, tasapaino ja koordinaatio kehittyvät taitoluisteluun kuuluvien harjoitusten myötä. Taitoluistelun pariin voi tulla myös aikuisena. Lihaskunto, tasapainon löytäminen ja erilaiset voimisteluharjoitukset auttavat pysymään terveenä ja oppimaan taitoluistelussa suoritettavia liikkeitä.

Terve sielu terveessä ruumiissa

Aikuisille harrastajille toimintaa järjestävät monilla paikkakunnilla toimivat luisteluseurat. Ota rohkeasti yhteyttä paikkakuntasi liikuntaseuroihin ja ehdota taitoluisteluharrastuksen aloittamista, jos sellaista toimintaa ei vielä paikkakunnallasi ole.

Liikunnan ilot ja hyödyt ovat löydettävissä myös aikuisiällä. Luistelu on kokonaisvaltaista liikuntaa; etenkin kuntoluistelu. Kuntoluistelu voisi olla monille aikuisiällä luisteluharrastuksen löytäneille todella hyvä vaihtoehto liikunnan ilon löytämiseksi. Luistelu vahvistaa tehokkaasti keskivartalon lihaksia, selkää, vatsaa ja kylkiä. Sydän- ja verenkiertoelimistö toimivat paremmin ja sekä pakarat että reidet kiinteytyvät.

Suorita luistinten huolto oikealla tavalla

Luistinten huollon sanotaan olevan ammattilaisten toimintaa. Jokaisen aikuisikäisen luistelijan olisi kuitenkin hyvä hallita myös itse luistinten toimivuuteen vaadittavat huoltotoimenpiteet.

  • Teroita luistimet aina ennen seuraavaa käyttökertaa
  • Kuivaa luistinten terät hyvin jokaisen teroituskerran jälkeen, jotta luistinten terät eivät ruostu
  • Pue luistinten päälle kuivauksen jälkeen pehmeät teriensuojaimet
  • Anna luistinten kuivua myös sisäpuolelta, jotta luistinten sisäpuolella oleva kangas ei pääse keräämään hometta eikä bakteereja
  • Säännöllisesti huolletut ja hyvin kuivatut luistimet pysyvät pitkään raikkaina ja hyväkuntoisina
  • Luistelu on hyvää peruskuntoa kehittävä liikuntalaji, joka sopii kaikenikäisille luistelun harrastajille
  • Lähde mukaan sinua lähellä olevan liikuntaseuran talviliikuntaharrastuksiin – liikunnan ilo tuo mielihyvää ja auttaa jaksamaan arjessa.