Jään taiturit kiinnostavat suomalaisia

Pitkien talvien Suomessa ei ole mikään ihme, että talviolympialaiset ovat melko lailla seuratuimmat arvokisat urheilun saralla. Suomi on myös kerännyt melkoisesti mitaleja näistä kisoista ja kultaa on kannettu kotiin paria poikkeusta lukuun ottamatta kaikista talviolympialaisista.

Suomalaiset pystyttävät innoissaan omia kisakatsomoita koteihinsa aina kuin vain mahdollista, sillä mikään ei ole niin mukavaa kuin vaikkapa seurata päivän kisojen tuloksia rentouttavan saunan jälkeen. Jäällä tapahtuvat lajit, oli kyseessä sitten taitolajit tai sitten ihan perinteinen jääkiekko, kiinnostavat suomalaisia vuosi toisensa jälkeen.

Kisastudio pystyyn kotona

Kisastudion herkuille kannattaa valita hyvät pöytäliinat, sillä aina on se vaara, että jotain kaatuu ja sitten pitää siivota. Vaikkapa vahapintaisen liinan valitsemalla varmistat, että vahingot voi vain pyyhkäistä pois. Sen lisäksi, että pöytäliinat on helppo pitää puhtaana, kannattaa varmistaa pöytäliinat, että ne ovat mukavan väriset ja sopivat juuri sinun kisastudioosi ja sen sen värimaailmaan. Omassa kisastudiossa on se hyvä puoli, että siitä saa juuri sellaisen kuin itse haluaa aina sisustusta, ohjelmaa ja tarjoilua myöten.

Kuten jo aiemmin sanottu, voi kisastudioon yhdistää vaikkapa saunaillan, jos vain aikataulut antavat myöden. Ja jottei mitään jäisi kuulematta, on nykyään saatavilla ihan kestäviä bluetooth-kaiuttimia, jotka voi ottaa märkiin tiloihin mukaan ja kisoja voi seurata vaikkapa saunanlauteilta.

Tarjoilut voi ihan hyvin toteuttaa nyyttikestien meiningillä, jotta vastuu ruuasta ei kasaudu pelkästään järjestäjälle, jolla nyt on valmiiksi muutakin hoidettavaa. Tällöin saa myös hieman monipuolisemmin tarjottavia, ja mahdolliset erityisruokavalioita noudattavat osaavat itse tuoda jotain sellaista, mitä voivat syödä. Juomapuolella kannattaa tarjota vichyä eteenkin saunan yhteydessä, ettei nesteytys pääse unohtumaan.

Taitolajit jäällä

Jäällä voi pelaamisen lisäksi myös harrastaa taitoluistelua tai jäätanssia, jotka ovat myös hyvin seurattuja lajeja Suomessa. Suomesta löytyy myös paljon tasokkaita taitoluistelijoita, joita on päässyt kisaamaan ihan olympialaisiin saakka melkein jokaisissa talviolympialaisissa.

Pekingin olympialaisissa on ollut paljon keskustelua juuri taitoluistelusta, jossa nuori venäläisurheilija kärysi dopingista. Tämä on kääntänyt monien huomion lajiin, mutta ihan väärästä syystä. Täytyy pitää mielessä, että dopingista kärynneet menettävät mitalinsa, joten meidän ei kannata jäädä murehtimaan tällaista tapausta. On paljon tärkeämpää kannustaa omia taitoluistelijoita, joilla on vielä mahdollisuus napata mitaleja lajista.

Jääkiekko

Jääkiekko on yksinkertaisesti suomalaisten suosikkilaji. Sitä seurataan aktiivisesti ja suurin osa on pelannutkin sitä vähintään höntsä-tasolla. Oli ottelu sitten mikä tahansa, jos se on jääkiekkoa, se kerää Suomessa aina melkoisen yleisön; eteenkin, jos Suomi pelaa rakkaita vihollisia, eli Ruotsia tai Kanadaa, vastaan. Toukokuussa päästään nauttimaan jääkiekosta oikein olan takaa, kun vuoden 2022 MM-kisat tullaan pelaamaan Suomessa. Pelipaikkoina ovat Helsingin ja Tampereen jääkiekkoareenat.

Jääkiekkoa seurataan kotien lisäksi myös erilaisissa ravintoloissa ja baareissa, siinä missä muualla maailmassa seurataan jalkapalloa. Erilliset kiekkoillat keräävät melkoisen yleisön ja ovat perinteisesti olleet ravintolan myyntiä ajatellen melkoisen tuottoisia.

Sikäli mikäli Suomi sattuu pärjäämään kiekossa erityisen hyvin, on torijuhlien paikka. Tällöin kadut täyttyvät iloisista juhlijoista ja torin kupeessa sijaitsevat ravitsemusliikkeet tuppaavat tekemään melkoisen tilin. Tätä riemujuhlaa taivastellaan myös ulkomailla, koska se ei vastaa stereotyyppistä kuvaa juroista ja sisäänpäinkääntyneistä suomalaisista.