Urheiluseurojen tarjonta
Suomalaisessa urheilun harrastamisessa on urheiluseuroilla ollut aina aktiivinen ja iso merkitys. Urheiluseuroja löytyy melkein joka kunnasta, joten tarjontaa riittää. Pohjolan vaihtelevissa olosuhteissa eläville suomalaisille talvi-urheilu on aina ollut rakas harrastus, joten luistelun harrastajia on runsaasti. Urheiluseurasta nuori luistelija löytää paitsi toveruutta, niin aina myös samanhenkistä luisteluseuraa.
Luistelu on mukavaa, mutta ei riskitöntä
Luistelu antaa kaiken ikäisille paljon, mutta se saattaa toisinaan johtaa myös erilaisiin vammoihin. Akuutit jalan rasitusvammat ja kaatumiset saattavat vasta-alkajalla olla yleisiä, joten monissa urheiluseuroissa panostetaan vammojen ennaltaehkäisyyn. Ennaltaehkäisyyn on hyödyllistä panostaa myös vapaa-aikana, mikä tarkoittaa sitä, että omaa terveet ja hyvää tekevät elämäntavat. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio sekä riittävä lepo ovat omiaan jokaiselle luisteluharrastuksen aloittaneelle.
Oikea luistelutekniikka
Luistelun alkeet, eli oikea luistelutekniikka, on kaiken perusta. Lasten kohdalla etenkin kaatumista ja ylösnousua kannattaa aina harjoitella. Pehmeästi kaatuminen, eli pylly istuma-asennossa, on oikea tapa kaatua. Tällöin isku ei milloinkaan kohdistu käsiin tai päähän.
Oikeantyyppinen ylösnousu jäältä on tärkeää
Oikea tekniikka säästää voimia ja estä mahdollisten lisävammojen syntymisen.
- Lapsen pitää nousta aina toispolviseisontaan ja ottaa tukea vaikkapa käsillä edessä olevan jalan polvesta.
- Polven muljahtaessa voi toisella kädellä ottaa jäältä tasapainoa, jolloin jalat kannattaa pitää aina hartianlevyisessä asennossa.