Oikeanlaiset taitoluistimet lapselle

Lasten luisteluharrastus vaikuttaa koko perheen ajankäyttöön

Nykyään useimmat perheet saattavat miettiä, että miten lapsi saisi juuri ne oikeat välineet harrastuskäyttöön. Taitoluistinten hankinta on Suomessa helppoa moneen muuhun maahan verrattuna.

Luistinten etsintä kannattaa alottaa alan erikoiskaupoista, joissa on tarjolla aina henkilökohtaista ja ammattitaitoista palvelua. Luistimet voi halutessaan hankkia myös verkosta. Luistinten terien huoltoon löytyy Suomesta useita ammattitaitoisia henkilötä ja alan yrityksiä. Liikuntaseuroista löytyy myös henkilöitä, joilla on hallussaan terottamisen taito. Aloittevalle harrastajalle suunnatut luistimet ovat aina edulliset, joten niiden hankinta ei muodosta suurta lovea perheen budjettiin.

Tee valinta lapsen jalan koon mukaan

Uudet ja käyttämättömät luistimet ovat aina paras valinta siksi, että luistin pitää aina valita oman jalan mukaisesti. Luistintenvalmistajat panostavat aina sekä aloitteleviin että jo pidemmälle edenneisiin harrastajiin. Lapselle oikea kasvuvara on suunnilleen puolen koon verran. Lapsen kantapään ja luistimen kannan väliin pitää mahtua aikuisen sormi. Jalkaan pitää mahtua myös niin sanottu luistinsukka, jonka pitää olla sekoitemateriaalia tai ohutta villaa. Uusien luistinten omistajana on mukavaa liittyä vaikkapa paikalliseen liikuntakerhoon, joista useimmiten löytyy mukavaa toimintaa talvi-urheilun, kuten luistelun harrastajille. Jalkaterän muoto muuttuu usein lapsen ja nuoren kasvaessa, joten luistinten kokoon ja malliin kannattaa kiinnitää huomiota koko lapsen kasvukauden ajan. Jalan mahdollinen asentovirhe tai epäsopiva luistinmalli pitää aina ajoissa korjata oikeaan suuntaan. Nuorilla asentovirheet ovat yleisiä, jolloin fysioterapeutilla käynti saattaa olla tarpeellinen valinta.