Talkoo tehtävät

Talkoohommien tehtäväkuvaukset:

Luukkuvahti: nimensämukaisesti availee luukkua kilpailijoille. Huolehtii että jäällä on oikea määrä luistelijoita ja tarjoilee mehua suorituksensa päättäneille. LOISTAVA näköalapaikka seurata kisoja jään tuntumasta ja aistia kisajännitys sekä onnistumisen ja pettymyksen tunteet. Vaatii pakkasvarustuksen.

Kellottaja: edelleen kuvaava termi. Kellottaja istuu tuomariston vieressä ja mittaa sekuntikellolla ohjelman pituuden. Ohjeistuksesta selviää sallitut pituudet ja mikäli ohjelma on sallittua pidempi tai lyhyempi, kellottaja ilmoittaa siitä tuomarille. Tässä hommassa näät jokaisen esityksen tuomarin silmin ja ilman häiritseviä verkkoja tai pleksejä. Pakkasvarustushomma.

Infotiski: nimestään poiketen ei vaadi järisyttävää kisatietoutta! Infotiski merkkaa listaan paikalle saapuneet luistelijat ja vastaanottaa luistelumusiikit. Niitä voi sitten aikansakuluksi järjestellä soittojärjestykseen… Infotiski myös vastaanottaa viimehetken peruutukset ja välittää tiedon kisatoimistolle ja jakaa talkoolaisille kahvilipukkeet. Kaikesta löytyy tarkat ohjeet ja jos joku asia ei selviä, niin infotiski ottaa yhteyttä kisan johtajaan ja jättää asian hänen selvitettäväkseen. Jotta infotiski olisi tietoinen missä mennään aikataulullisesti, paikka on jäähallin puolella ja taas on tarvetta pakkasvarustukselle. Hyvänä puolena, että tässäkin voi seurata esityksiä.

Musiikinsoitto: Jos osaat käyttää cd-soitinta, osaat soittaa musiikkia. Mikäli tiedostat, että stressitilanteessa alat sählätä, älä valitse tätä hommaa. Jos taas olet tyyppi joka tiukanpaikan tullen pystyy toimimaan rauhallisesti, musiikinsoitto on sinun juttusi! Jokainen vanhempi ymmärtää miten tärkeää on että lapsen musiikki lähtee soimaan oikeaan aikaan ja on juuri se oikea musiikki, siksi tämä tehtävä on vastuullinen.) Tämäkin duuni on pakkasessa, vaikka infrapuna hiukan sormia lämmittääkin. Aivan huikea aitiopaikka kisanseuraamiselle!

Kuuluttaja: Toinen vastuullinen homma, jossa ei saa pokka pettää eikä stressi vallata mieltä… Kisavastaava on reilu ja kirjoittaa auki kuulutukset, joten itse ei tarvitse keksiä sanottavaa. Kuuluttajan homma sopii sinulle, joka äännät selkeästi ja pysyt rauhallisena, vaikka musiikinsoittajan vessakeikka venyikin lämmittelymusiikkia pidemmäksi tai kisanjohtaja toi sinulle käsinkirjoitetun lapun, josta et saa selvää. Tärkeintä on muistaa sulkea mikki kuulutuksen jälkeen, kaikki muu on ohjeistettu. Pakkashomma, infrapuna sormille ja kasvoille. (ei rusketa, testattu on)

Tuomarikorokkeen pystytys/purku: Jos omaat teknisiä taitoja tai riuskat otteet ja haluat hoitaa 3tunnin talkoovuoron puolessatunnissa, tässä on homma juuri sinulle! Tähän yhdistyy usein jotain pöytiuen kannistelua yms, mutta jokatapauksessa lyhyt homma eikä tarvitse kuunnella ainuttakaan pimpelipom-musiikkia ja koko loppukisan ajan voit keskittyä esityksiin ilman tehtäviä!

Tuloslähetti: Ainut tehtävistä joka soveltuu pienemmille luistelijoille. Tuloslähetti kerää tuomareilta arviointilomakkeet, laittaa ne järjestykseen ja kiikuttaa ne pikimiten kisatoimistoon. Hommassa voi olla yksin tai kaverin kanssa, tärkeintä on, että talkoolainen tiedostaa olevansa töissä ja että arvioinnit toimitetaan pikaisesti perille. Niitä ei saa lueskella. Aitiopaikka seurata kisoja! (kunhan muistaa, että kun musiikki loppuu, tuloslähetti aktivoituu). Pakkasvarustus, joskin tässä hommassa saa enemmän liikuntaa kuin muissa.

Kahvio: Rusinana pullassa: Sinulle joka et tarkene hallinpuolella muutamaa tuntia. Sinulle joka aina halusit kaupanmyyjäksi. Sinulle joka kaikista näistä hommista mieluiten tekisit vain voileipiä ja paistaisit pullaa! Kahviossa on aina useampi myyjä kerrallaan, kaikkien ei tarvitse olla ulospäin suuntautuneita asiakaspalveluihmisiä. Kahvio huolehtii myös tuomareiden muonituksesta ja luukkuvahdin mehunkeitosta. Ikkunoista voi katsella kisoja ja kahvilassa aistia jännittyneen odottavaa tunnelmaa!

Tulostoimisto: Hyvin kuvaava termi – Tulostoimistossa syötetään tuomareiden arvostelut tietokoneelle ja tehdään tuloslistat, jotka tuomarit tarkistavat ja hoidetaan palkintojen jaot. Tämä homma sopii tarkoille ihmisille, jotka kestävät vastuun ja paineet (tavoitteena olla aina virheettömiä ja seudun nopeimpia). Tulostoimistosta vastaa kisatiimi, joka nimetään asiaan vihkiytyneistä vanhemmista ennen kisoja. Mikäli olet kiinnostunut tulostoimistotyöskentelystä, ota yhteyttä kotikisavastaavaan (ja vuoden Salpalaiseen) Päivi Sorrolaan. Uusia kisatiimiläisiä kaivataan aina ja mukaan voi tulla aluksi vaikka kuunteluoppilaaksi! Tehtävässä pääsee tutustumaan läheltä tuomarityöskentelyyn lämpimissä siätiloissa. Miinuspuolena on, että itse esitykset jäävät tulostoimiston väeltä näkemättä!